Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΤΑ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ....

Τα… κουλουβάχατα της Ιστορίας

9+1 από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες, όπως τις παρουσίασε το γαλλικό περιοδικό «LE POINT»

Σάββατο, 28.02.09
Τα… κουλουβάχατα της Ιστορίας

Πόσο καλά γνωρίζουμε την παγκόσμια Ιστορία; Και πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για ιστορικά γεγονότα που μας παρουσιάζονται περίπου ως θέσφατα;

Με μία ενδελεχή έρευνα, το γαλλικό περιοδικό «Le Point» συνέλεξε τις εκατό μεγαλύτερες ιστορικές ψευδαισθήσεις: τα γεγονότα για τα οποία η πλειοψηφία του κόσμου θεωρούσε ότι γνώριζε την αληθή τους εκδοχή, αλλά στην πραγματικότητα βρισκόταν σε πλάνη.

Είναι τελικά η Ιστορία «μια σειρά ψεμάτων, πάνω στα οποία συμφωνήσαμε», όπως φέρεται να είπε ο Ναπολέων; Η ανάλυση του «Le Point» ρίχνει σημαντικό φως στο ερώτημα αυτό.

Είμαστε απευθείας απόγονοι του πιθήκου
Σε ένα γενεαλογικό δέντρο, ο πίθηκος δεν θα ήταν ο παππούς μας αλλά ο ξάδερφός μας. Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια αλλά δεν έχει αποδειχθεί σχέση καταγωγής. Ο κοινός πρόγονος και των δύο έζησε πριν από περίπου 13 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Βολταίρος ήταν άθεος
Ο αγώνας του Βολταίρου δεν ήταν ενάντιος στο Θεό αλλά στο θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία. Το Φεβρουάριο του 1778, λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, ο Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος γράφει στο γραμματέα του, Bανιέρ: «Πεθαίνω λατρεύοντας το Θεό, αγαπώντας τους φίλους μου, χωρίς να μισώ τους εχθρούς μου και απεχθανόμενος τις δεισιδαιμονίες».

Ο Γουτεμβέργιος εφηύρε την τυπογραφία
Ηδη από τον 11ο αιώνα γινόταν στην Κίνα εκτύπωση σελίδων με κεραμικά στοιχεία, που όμως δεν μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Η χρήση μεταλλικών στοιχείων έγινε για πρώτη φορά στην Κορέα το 1234 και το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1377, δύο δεκαετίες πριν γεννηθεί ο Γουτεμβέργιος.

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική
Πολύ πριν από το 1492, Ευρωπαίοι και Κινέζοι εξερευνητές είχαν φτάσει στην αμερικανική ήπειρο. Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι οι Σκανδιναβοί θαλασσοπόροι Λέιφ Ερικσον και Μπιαρν Καρσέλφνι βρίσκονταν στο Μέιν το 1003 και το Λονγκ Αϊλαντ το 1010, αντίστοιχα.

Η Ατλαντίδα πράγματι υπήρξε
Το νησί της Ατλαντίδας εμφανίζεται για πρώτη φορά σε κείμενα του Πλάτωνα, που δεν ήταν ιστορικός ή γεωγράφος, αλλά φιλόσοφος. Με αυτή την αλληγορία ήθελε να δώσει ένα δίδαγμα στους Αθηναίους για την τιμωρία της αλαζονείας. Ιστορικοί και επιστήμονες σήμερα συμφωνούν ότι η Ατλαντίδα ήταν ένας μύθος.

Ο Νέρων έβαλε φωτιά στη Ρώμη
Το βράδυ της 18ης Ιουλίου του 64 μ.Χ., όταν ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρώμη, ο αυτοκράτορας Νέρων δεν ήταν στην πόλη. Βρισκόταν στην κατοικία του στο Αντιουμ, πενήντα χιλιόμετρα μακριά. Συν τοις άλλοις, τα αυτοκρατορικά οικήματα στον Παλατίνο Λόφο ήταν από τα πρώτα που καταστράφηκαν.

Στη Γιάλτα έγινε το μοίρασμα του κόσμου
Στη Γιάλτα της Κριμαίας, το Φεβρουάριο του 1945, οι Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ και Στάλιν συμφώνησαν στην κήρυξη του πολέμου από την ΕΣΣΔ στην Ιαπωνία και τη διεξαγωγή της πρώτης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών. Το «μοίρασμα» του κόσμου είχε σχεδιαστεί στην προηγούμενη συνάντηση των τριών ηγετών στην Τεχεράνη το 1943, αλλά και στη συνάντηση των Στάλιν και Τσόρτσιλ στη Μόσχα το 1944.

Ο Τσε Γκεβάρα ήταν ανθρωπιστής
Αμέσως μετά την ανατροπή του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα το 1959, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα θέτει σε λειτουργία στρατόπεδα «εργασίας και αναμόρφωσης» για τους αντιφρονούντες, ενώ στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα και την εξορία χιλιάδες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά και απλούς πολίτες.

Ο Γαλιλαίος είπε πρώτος ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο
Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Φιλόλαος ο Κροτωνιάτης ήταν ο πρώτος που υποστήριξε ότι η Γη δεν βρίσκεται στο κέντρο του Σύμπαντος, ενώ οι Ινδοί αστρονόμοι του 5ου και του 12ου μ.Χ. αιώνα παρατήρησαν ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο. Το 16ο αιώνα, ο Νικόλαος Κοπέρνικος ανέπτυξε συστηματικά τη θεωρία αυτή.

Ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έφτασε στην Κίνα

Το 13ο αιώνα, για πρώτη φορά, ένας Δυτικός πραγματοποιεί το μακρινό ταξίδι για την Κίνα και επισκέπτεται την αυλή του Μεγάλου Χαν. Ετσι έχουν τα πράγματα, μόνο που αυτός δεν ήταν ο Μάρκο Πόλο, αλλά αρκετά χρόνια νωρίτερα ο Φραγκισκανός μοναχός Γκιγιόμ ντε Ριμπρούκ.


ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ . ...ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...!!!!

ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ ΧΟΡΕΥΕΙ ΖΕΜΠΕΚΙΑ..... ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ...ΑΞΙΖΕΙ!!!

Ένα μεγάλο μπράβο στο χειριστή του...!!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE(klik)....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!!..... .24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...!!!




ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
  • Ο.Φ.Η.-Λεβαδειακός08/03 16:45
  • Πανσερραϊκός-Α.Ε.Κ.08/03 16:45
  • Π.Α.Ο.Κ.-Ολυμπιακός08/03 19:00
  • Ξάνθη-Πανθρακικός08/03 19:00
  • Αστέρας Τρίπολης-Άρης07/03 16:45
  • Ηρακλής-Πανιώνιος07/03 16:45
  • Θρασύβουλος -Εργοτέλης08/03 15:00
  • Παναθηναικός-Λάρισα 07/03 19:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
  1. Ολυμπιακός:58
  2. Πάοκ:49
  3. Παναθηναικός:47
  4. Άεκ:44
  5. Λάρισα:38
  6. Άρης:35
  7. Ξάνθη:29
  8. Πανιώνιος:29
  9. Πανθρακικός:29
  10. Εργοτέλης:27
  11. Αστ.Τρίπολης:26
  12. Ηρακλής:26
  13. Λεβαδειακός:25
  14. Πανσερραικός:22
  15. Όφη:21
  16. Θρασύβουλος:13
Ξεκινώντας απο το derby της αγωνιστικής .... Ολυμπιακός και παναθηναικός έμειναν στη λεύκη ισοπαλία.....
Εγώ αυτό που είδα , είναι οτι λές και κανείς δεν ήθελε να πάρει το μάτς ....
Η μάλλον άμα του καθόταν, θα το έπαιρνε -αμα οχι κλάιν ....
Εδώ ο Παναθηναικός (έπαιζε με δέκα-ΑΠΟΒΟΛΗ του Σαριέγκι) και ο Βαλβέρδε δε σκέφτηκε καν, κάνει καμιά αλλαγή και να παίξει επιθετικά...!!!!
Κανείς δε κυνήγησε το παιχνίδι, κανείς δε πίεσε ψηλά, καμοια ομάδα απο τις 2 δεν έκανε τίποτα...
Το πιο κρίσιμο παιχνίδι όμως κατα τη γνώμη μας έγινε στο Παγκρήτιο... Όφη και Πανσερραικός έπαιξαν για τη σωτηρία τους ...αλλά απέτυχαν ....Δε βόλευε κανέναν αυτό το αποτέλεσμα..Το άγχος κυρίευσε και τα πόδια βάραιναν -αυτό είναι μια δικαιολογία..
Γνώμη μου για τις ομάδες που είναι για να πέσουν ??? :::: οτι θα κριθούν πολλά στο τέλος με τα γνωστά στημένα παιχνίδια....
Ο Άρης στη συνέχεια, κέρδισε χωρίς λόγο δύσκολα στο 92.... Κλάσης ανώτερος σε όλο το παιχνίδι και παραλίγο να φέρει Χ και να χάσει όλη τη χρονιά χωρίς λόγο...
Με ομαδάρα στο ενεργητικό του φέτος ο Άρης, δε του βγήκε η χρονιά ...Γνώμη μας :Ίσως να έφταιγε ο πρώτος προπονητής...!!!
Ο κλασσικός Πάοκ για φέτος έκανε το χρέος του και πήρε το τρίποντο χ. πολλά πολλά.....
Αξίζει να σημειωθεί η φετινή αποκάλυψη του Πάοκ :Μπακαγιόκο...!!!
Κλέβει καρδιές μιάς και εδώ και καιρό, τραβάει μόνος του το κουπί στην επίθεση ....
Δεύτερος λοιπόν ο Πάοκ ...Τώρα έχει 2 κρίσιμα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για κύπελλο και πρωτάθλημα ,.....!!!
Οι οπαδοί του Πανιωνίου τώρα ,αντέδρασαν και αποδοκίμασαν τους παίχτες τους δημιουργώντας μικρό επεισόδια...
Μεγάλη εμφάνιση απο Λεβαδειακό....3-0 κέρδισε με απλές διαδικασίες τον Ηρακλή ......Δείχνει να σώνει τη χρονιά ...Πολύ σημαντικό το τρίποντο...Ο Ηρακλής ήταν απαθής και δεν έδειχνε να έχει θέληση....
Γνώμη μού:Έαν δε κάνει κάτι για να πάρει ένα τρίποντο-σύμφωνα πάντα και με το δύσκολο πρόγραμμα που έχει , μπορεί να έχει πρόβλημα στη συνέχεια...ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ-ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ....
Ματσάρα με πολλά goal έγινε στο αλκαζάρ ......

ΤO 4o AΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ...Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΘΗΚΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ POGO........ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO TΟΥ ΡΕΚΟΡ!!!...



O Ashira furman (ΗΠΑ) διένυσε 1.680 πόδια υποβρυχίως με αυτόν τον ηλίθιο τρόπο.