Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Ποιός τουρισμός της Ελλάδας θα έχει πρόβλημα που τον κάνατε σαν τα μούτρα σας;;;;;;

Ποιός τουρισμός θα έχει πρόβλημα;;;;;;

Aυτός που κάθε χρόνο έχει και μεγαλύτερο πρόβλημα....


Που πάω στα νησιά μας και μένα με δίνουν το ποτό 3 ευρώ και ο τουρίστας απο το εξωτερικό παίρνει το ίδιο ποτό με 10 ευρώ....!!!!;;;;;;

Που εγώ επειδή ξέρω τη Θεσσαλονίκη π.χ ο ταρίφας με παίρνει 5 ευρώ και αυτό γιατι δε μπορεί να με κοροιδέψει και για την ίδια διαδρομή ο ξένος τουρίστας μπορεί να πληρώσει έως και 50ευρώ;;;;;;;

Για ποιόν τουρισμό μιλάτε?????????____Όταν τα αντίπαλα μαγαζιά κάνουν καταγγελία το ένα το άλλο γιατι είμαστε μίζερος λαός!!!!!

Για ποιόν τουρισμό μιλάτε????????? Όταν π.χ στη Κέρκυρα το καλαμάρι δε το βρίσκεις με κάτω απο 12 ευρώ!

Για ποιόν τουρισμό μιλάτε????????? Όταν ο λαός μας κατα κάποιο μέρος είναι ρατσιστικός ....Και το ερώτημα είναι?-Μπορεί ένας λαός που ενστερνίζεται το ρατσισμό να φιλοξενήσει, φιλόξενα άλλο "ξένο" κόσμο???????????????????????????????????????

Για ποιόν τουρισμό μιλάμε όταν δε σέβεται κανένας, κανέναν;;;;;

Για ποιόν τουρισμό μιλάμε όταν το πιο φθηνό αεροπορικό εισιτήριο που είχα βρεί πρίν 4 χρόνια για Ρόδο ήταν 120 ευρώ μόνο πάνε , ενώ πρίν ένα μήνα πήγα Ολλανδία και γύρισα μόλις με 150 ευρώ!!!;;;;

Για ποιόν τουρισμό;;;;Αυτόν της Ρόδου, της Κέρκυρας , της Μυκόνου και των άλλων κοσμοπολίτικων νησιών , γιατι δε νομίζω όλα αυτά τα χρόνια να νοιάστηκε το κράτος για τα άλλα μας τα νησιά....;;;

Για ποιόν τουρισμό μιλάμε , όταν στα περισσότερα νησιά μας δεν έχουν ιατρική περίθαλψη;;;;
Έχουν άγονες γραμμές με ένα πλοίο την εβδομάδα τα περισσότερα νησιά του κολοχανείου που ζούμε......

Για ποιον τουρισμό μιλάμε όταν ο ΟΣΕ έγινε ιδιωτικός και πλέον τα τρένα είναι απαγορευμένο είδος μετακίνησης λόγο τιμών;;;

Να μιλήσουμε και για τους μπουρδελόδρομους ή για τα διόδια που κάνουν πάρτυ στο κόλο μας;;;;

Για την ακριβή βενζίνη και την αισχροκέρδια;;;

Και άλλα πόσα μπορώ να πώ, οπότε άντε αφήστε τον παπά με τον τουρισμό που όλα αυτά τα χρόνια τον κάνατε σαν τα μούτρα σας .......

Εκτός αν εννοείτε τουρισμό(Τα κοσμοπολίτικα νησιά μας)!!!Τότε στα παπάρια μας!

Ο Λαός πεινάει και δε τον κοροιδεύεις άλλο με τα γνωστά παπατζιλίκια που επικαλείσαι !!!!

Τρομερή και αληθινή ιστορία για τις φωτιές, την οικονομία, τη κρίση!

Το κείμενο το πήρα απο κάποιον αδερφό Αρειανό όπου το έγραψε σε ένα forum του ΑΡΗ το οποίο ήθελε να ακουστεί στο οπαδικό ράδιο μας!
Και φυσικά ακούστηκε!
Το κείμενο είναι συγκλονιστικό και με λίγες λέξεις απο την πραγματική ιστορία του φίλου, αποτυπώνει και διατυπώνει λύσεις , καταστάσεις , γεγονότα, εμπειρίες, αδιέξοδα...!


Το κείμενο:


Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε.. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού- 15 000 παγκοσμίως

Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε.

Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος.

Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτιμωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο ποιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα…

« Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστάσιου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρεωστάει και κοιτάξει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά.

Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλεία του να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παΐδια του.. τι θα πει στην γυναίκα του πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλεία θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων.


ΑΛΛΑ την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες του και εάν δεν κάνω κάτι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.

Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειόνων τα ετήσια έξοδα. $135 000 000. Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο :

Ελάττωση του μισθού μου – 75%

Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%

Ελάττωση γενικών διευθυντών – 40%

ΚΤΛ

Καμία απόλυση…

Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.»


Σηκώθηκε και έφυγε.. όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο « κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι παιδία.»

Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Α ναι είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ‘ αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.

Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του -και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες – τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν¨

« Ακουστέ μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα . Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες η 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία.
Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος . Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.

Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις.

Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή άρχετε όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καίει.»

Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι της κουζίνας ( άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες ) του Όμπυα..


Γιατί το έγραψα;

Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν

για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ),

ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)

αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) .
.

Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα Φυσικά είναι για τις αλλαγές – ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι θα είναι όχι μονό προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ( σας θυμίζει κάτι αυτό) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους.
Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πως οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεφτόμενοι, συμπεριφέροντε. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ !

Οι μάγκες του Facebook!

Επαναστάτες , Hooligan , ιδεολόγοι kαι κουλτουριάριδες του facebook που βγάζετε ανακοινώσεις..... Εσείς όλοι που αποδίδετε τιμές σε νεκρούς ,Εσείς που κλαίτε για 2-3-4 νεκρούς Έλληνες(για 1 μέρα κλαίτε) αλλά όταν πεθαίνουν στην Αιτη 1000000 κόσμος στα αρχίδια σας(απο κόλο βγήκαν αυτοί ρε ,ει μη μασάς), Eσείς που ξυπνήσατε τώρα που πεινάσατε, εσείς που δεν έχετε πάει σε μια πορεία αλλά πάντα έχετε γνώμη για επεισόδια και ίντριγκα, εσείς που θέλετε να γίνουνε παραπάνω οι φασίστες Έλληνες απο τους Τούρκους φασίστες, εσείς οι δήθεν πατριώτες του βίσματος, της αφισοκόλλησης και του τζάμπα ποτού στο gala και στο hotel...........

.....Ante sta di@la re!

Ζήτω το φέις μπούκ(Στοίχημα μεγαλύτερου μαλάκα)!