Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Συμπαράσταση του SUPER 3, στον Σισέ για τον κοινωνικό ρατσισμό που δέχτηκε!!!


Κατάπτυστος ποδοσφαιρικός (κι όχι μόνο) ρατσισμός

Κατρακύλας συνέχεια για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε «φιλικό» παιχνίδι σύσσωμη η κερκίδα γηπεδούχων έβριζε ποδοσφαιριστή μόνο και μόνο γιατί ήταν …έγχρωμος.

Έτσι είναι όμως. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των καταστάσεων που οι μαϊντανοί του ποδοσφαίρου, οι επιτήδειοι κονδυλοφόροι και οι μισθοφόροι παράγοντες φροντίζουν να δημιουργούν και κυρίως να συντηρούν. Και το σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα έρχονται.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε, και δυστυχώς τεχνηέντως συντηρείται, μια βλακώδης, απύθμενης ηλιθιότητας και πρωτοφανούς καφρίλας διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών.

Επίκεντρο της …κριτικής φυσικά για ακόμη μια φορά ήταν ο ΑΡΗΣ. «Με τρεις μόνο Έλληνες» διατυμπάνιζαν οι παντογνώστες αυτόκλητοι σωτήρες και οι εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι και τηλεκριτικοί.

Την επόμενη χρονιά, όταν πλέον και οι χαϊδεμένες ομάδες των ΜΜΕ και δυνάστες του Ελληνικού ποδοσφαίρου αγωνίζονταν με 2 ή 3 Έλληνες ο πήχης έπεσε. «Με ένα μόνο Έλληνα ο ΑΡΗΣ» διαλαλούσαν οι ντελάληδες περιφρουρητές του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου η βλακεία έχει γίνει εισιτήριο καταξίωσης, το παρασκήνιο είναι ρυθμιστής όλων των καταστάσεων και η αυθαιρεσία καθημερινότητα, τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς θα αρχίζουν ν’ ανθίζουν.

Και το κακό είναι ότι αυτό θα γίνει με τις ευλογίες διάφορων ΜΜΕ και τις παραινέσεις των δημοσιογράφων και των παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου που υποκινούν, συντηρούν και ενθαρρύνουν διακρίσεις του τύπου «Έλληνες» και «ξένοι».

Φυσικά, μια δικαιολογία που προβάλλουν αυτοί που υποκινούν τέτοιου είδους συμπεριφορές και διακρίσεις είναι η Εθνική ομάδα. Ότι και καλά η συμμετοχή πολλών ξένων μειώνει τις δυνατότητες ανάδειξης και διάκρισης Ελλήνων ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν επάξια την Εθνική ομάδα.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Αυτό που δεν μπορούν οι υποκινούμενοι μανδαρίνοι να ομολογήσουν είναι απλό.

Μια σταθερή και συμπαγής διοίκηση μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους να στελεχώσει το ρόστερ της ομάδας της με αξιόλογους ξένους παίκτες και να σπάσει το κατεστημένο προβάλλοντας διεκδικήσεις, αμφισβητώντας το status quo της ελληνικής ποδοσφαιρικής σαπουνόπερας.

Μπορεί ν’ αναπτύξει το δικό της «δίκτυο παικτών και ομάδων» (βλ. συμφωνία ΑΡΗ με Boca Juniors) που δεν θα υπάγεται στους εγχώριους «ελεγκτικούς» μηχανισμούς.

Μια ομάδα θα μπορεί σχετικά εύκολα να αντικαταστήσει παίκτες της που «δελεάστηκαν» από τους «ποιοτικούς» παράγοντες της εθνικής ομάδας και «βοηθήθηκαν» από δικαστικούς κύκλους να αλλάξουν την φανέλα, τα «πιστεύω» και τα «θέλω» τους εν μια νυκτί.

Οι ελληναράδες ποδοσφαιροπαράγοντες θα προτιμούσαν οι εκτός συστήματος ομάδες να έχουν περιορισμένο εύρος επιλογής ποδοσφαιριστών, ν’ αναζητούν και ν’ απευθύνονται σε περιορισμένη αγορά. Για να μπορούν έτσι αυτοί να συνεχίσουν να ελέγχουν, να μπλοκάρουν, ν’ αβαντάρουν μεταγραφές και αξίες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Τι καλύτερο για τις ομάδες του συστήματος να υφαρπάζουν ποδοσφαιριστές μέσω δικαστικών αιθουσών, μέσω προσκλήσεων στην εθνική ομάδα, μέσω υποσχέσεων και λαγών με πετραχήλια κι εσύ να μην μπορείς εύκολα, γρήγορα και φθηνά να τους αντικαταστήσεις;

Τι καλύτερο να μην υπήρχε μέτρο σύγκρισης ποδοσφαιρικής αξίας, ώστε οι μεγαλοπρόεδροι να μπορούν να διαλαλούν ανενόχλητοι ότι «ο τάδε παίκτης στοίχισε 5 εκατομ. ευρώ» και το κοπάδι να βελάζει ικανοποιημένο.

Διότι αν σήμερα κάποιος πρόεδρος δηλώσει ότι έφερε τον Νασουτίδη με 1,5 εκατομ. ευρώ και ο ΑΡΗΣ το Νασούτι με 300.000 ευρώ, ένας από τους δυο προέδρους δεν θα κοιμάται ήσυχος.

Αλλά είναι πολύ δύσκολο για τους «λυτρωτές» και τους αυλοκόλακες να πουν την αλήθεια.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν - και σ’ ακόμη ένα θέμα - θα είμαστε «φιλοξενούμενοι».

Ξένοι στη νοοτροπία που προσπαθούν να επιβάλλουν, ξένοι στα περίεργα, ύποπτα και επικίνδυνα σύνδρομα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργούν για να εξυπηρετήσουν βλακωδώς τους δικούς τους σκοπούς...

Ο ρατσισμός έχει πολλές μορφές και για όποιο «λόγο» και να καλλιεργείται δεν παύει να είναι η αίσχιστη έκφραση της ανθρώπινης ηλιθιότητας, μιας… «αρετής» που αφθονεί στη χώρα μας.

Αυτό το καρκίνωμα πρέπει να ξεριζωθεί συθέμελα.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ν’ αδιαφορεί.

Διαφορετικά, οι θύελλες που θα προκύψουν από τους ανέμους που σπέρνουν οι βλάκες αυτού του τόπου, θα μας χτυπήσουν όλους.

Και όχι άδικα…

Πηγή:http://www.super3.gr/main.asp


Γιατι ο super3 , είναι κάτι παραπάνω απο ένας μεγάλος σύνδεσμος!!!

Offspring-Pretty fly!