Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Όλες οι καλοκαιρινές συναυλίες του Δημήτρη Μητροπάνου....


Ότι μουσική και να ακούς....Ακούς ska, reggae, rock, trance, νησιώτικα, δημοτικά και γενικά οτι και να ακούς στη ζωή σου, ποτέ δε θα σε χαλάει να ακούσεις και Μητροπάνο...
Δε πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να μην παραδέχεται αυτή τη φωνάρα!!!
Για μένα είναι με διαφορά η καλύτερη φωνή της Ελλάδος και ο δεύτερος είναι πολύ μακρυά απο αυτόν....


Όλα γύρω από τον Δημήτρη Μητροπάνο φέτος ήταν και είναι «Στη Διαπασών». Στη Διαπασών και η καλοκαιρινή του περιοδεία που ακολουθεί την μεγάλη επιτυχία των χειμερινών του εμφανίσεων. 15 συναυλίες σε 15 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η συγκινητική επιστροφή του Δημήτρη Μητροπάνου στην αθηναϊκή νύχτα και στη δισκογραφία σήμανε από την αρχή συναγερμό προσέλευσης και ήταν θετικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην κάθε εμφάνιση του επί σκηνής.

Στη Διαπασών ο τίτλος του νέου του cd, που από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό, με τραγούδια από 18 σπουδαίους δημιουργούς που ενώθηκαν για μία φωνή.

Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Το πρώτο καλοκαιρινό μας ραντεβού και μοναδικό στην Αθήνα θα είναι στις 18 Ιουνίου, στο θέατρο Βράχων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υμηττού, από όπου θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή περιοδεία του.

Θα ακολουθήσουν 15 ακόμα συναυλίες σε 15 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

29 Ιουνίου - Θεσσαλονίκη, Θέατρο Γης
2 Ιουλίου – Πάτρα
11 Ιουλίου - Αμφίπολη Σερρών
13 Ιουλίου - Ηράκλειο Κρήτης
15 Ιουλίου - Γρεβενά
18 Ιουλίου - Σίβηρη
20 Ιουλίου -Αλεξανδρούπολη
31 Ιουλίου – Θέατρο Φλόκα Ασχαία Ολυμπία

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναυλιών


Ο Δημήτρης Μητροπάνος γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής, δωρικός στη ζωή και το τραγούδι, «ο ήχος της μαγκιάς και της πίκρας μαζί» σε μία εφ΄ όλης της ύλης αναδρομή. Από τα ανεπανάληπτα σπαραχτικά ζεϊμπέκικα, στα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών... Από τις απρόβλεπτες αγαπημένες ροκ μπαλάντες στα <πιο ωραία λαϊκά>... Από τις μοναχικές σολιστικές ερμηνείες ανεξίτηλων τραγουδιών... Στα ντουέτα του έρωτα ,του χωρισμού και της ανατροπής, η στις ομαδικές καταθέσεις του κεφιού.

Μαζί του:

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η έκπληξη της φετινής χρόνιας, φωνή, ερμηνεία, λάμψη και σεβασμός στο ελληνικό τραγούδι απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και στην χειμερινή συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο Κέντρο Αθηνών.

Ο Γιώργος Καραδήμος, μια φωνή που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις επιλογές της. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Σπείρα – Σπείρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη αλλά και την Δήμητρα Γαλάνη.

Η Ασπασία Θεοφίλου, συνεργάτιδα ιδανική του Δημήτρη Μητροπάνου και σε παλαιότερες σημαντικές συνεργασίες του.

Kαι μια τραγουδάρα του: