Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Όλες οι καλοκαιρινές συναυλίες του Δημήτρη Μητροπάνου....


Ότι μουσική και να ακούς....Ακούς ska, reggae, rock, trance, νησιώτικα, δημοτικά και γενικά οτι και να ακούς στη ζωή σου, ποτέ δε θα σε χαλάει να ακούσεις και Μητροπάνο...
Δε πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να μην παραδέχεται αυτή τη φωνάρα!!!
Για μένα είναι με διαφορά η καλύτερη φωνή της Ελλάδος και ο δεύτερος είναι πολύ μακρυά απο αυτόν....


Όλα γύρω από τον Δημήτρη Μητροπάνο φέτος ήταν και είναι «Στη Διαπασών». Στη Διαπασών και η καλοκαιρινή του περιοδεία που ακολουθεί την μεγάλη επιτυχία των χειμερινών του εμφανίσεων. 15 συναυλίες σε 15 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η συγκινητική επιστροφή του Δημήτρη Μητροπάνου στην αθηναϊκή νύχτα και στη δισκογραφία σήμανε από την αρχή συναγερμό προσέλευσης και ήταν θετικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην κάθε εμφάνιση του επί σκηνής.

Στη Διαπασών ο τίτλος του νέου του cd, που από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό, με τραγούδια από 18 σπουδαίους δημιουργούς που ενώθηκαν για μία φωνή.

Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Το πρώτο καλοκαιρινό μας ραντεβού και μοναδικό στην Αθήνα θα είναι στις 18 Ιουνίου, στο θέατρο Βράχων, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υμηττού, από όπου θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή περιοδεία του.

Θα ακολουθήσουν 15 ακόμα συναυλίες σε 15 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

29 Ιουνίου - Θεσσαλονίκη, Θέατρο Γης
2 Ιουλίου – Πάτρα
11 Ιουλίου - Αμφίπολη Σερρών
13 Ιουλίου - Ηράκλειο Κρήτης
15 Ιουλίου - Γρεβενά
18 Ιουλίου - Σίβηρη
20 Ιουλίου -Αλεξανδρούπολη
31 Ιουλίου – Θέατρο Φλόκα Ασχαία Ολυμπία

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναυλιών


Ο Δημήτρης Μητροπάνος γνήσιος λαϊκός ερμηνευτής, δωρικός στη ζωή και το τραγούδι, «ο ήχος της μαγκιάς και της πίκρας μαζί» σε μία εφ΄ όλης της ύλης αναδρομή. Από τα ανεπανάληπτα σπαραχτικά ζεϊμπέκικα, στα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών... Από τις απρόβλεπτες αγαπημένες ροκ μπαλάντες στα <πιο ωραία λαϊκά>... Από τις μοναχικές σολιστικές ερμηνείες ανεξίτηλων τραγουδιών... Στα ντουέτα του έρωτα ,του χωρισμού και της ανατροπής, η στις ομαδικές καταθέσεις του κεφιού.

Μαζί του:

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η έκπληξη της φετινής χρόνιας, φωνή, ερμηνεία, λάμψη και σεβασμός στο ελληνικό τραγούδι απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και στην χειμερινή συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο Κέντρο Αθηνών.

Ο Γιώργος Καραδήμος, μια φωνή που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις επιλογές της. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Σπείρα – Σπείρα, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη αλλά και την Δήμητρα Γαλάνη.

Η Ασπασία Θεοφίλου, συνεργάτιδα ιδανική του Δημήτρη Μητροπάνου και σε παλαιότερες σημαντικές συνεργασίες του.

Kαι μια τραγουδάρα του:

9 σχόλια:

korinoskilo είπε...

ωωωωωωωωω
τελεια ενημερωση ....
να μαστε καλα να χουμε λεφτα να παμε :Ρρρρρ

bill είπε...

υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι που ακουνε την τουρκικη μουσικη του μητροπανου?

Ανώνυμος είπε...

Μέγας καλλιτέχνης..Εραστής της μουσικής!
Ένας απο τους κορυφαίου Ελληνες στο χώρο του τραγουδιού.

Φίλε bill..είπες παραπάνω:

"υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι που ακουνε την τουρκικη μουσικη του μητροπανου?"

Να σου θυμίσω κάτι.Ξέρεις απο Λαϊκή μουσική;Ξέρεις τις ρίζες της λαϊκής μουσικής;Ξέρεις την ορολογιακή ένοια του κάθε ελληνικού χωρού και ρυθμού;
Ξέρεις τις κλίμακες/δρόμους της λαϊκής/ρεμπέτικης μουσικής;
ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!

Σε παρακαλώ να ενημερώνεσαι πρίν καν πείς καμια άλλη χοντρο-μαλακία!

Ευχαριστώ!
Εάν θές να μάθεις μπορείς να ψάξεις,άλλωστε το Διαδίκτυο είναι πηγή γνώσεων και όχι "παγκάκι" για να χαράζει ο καθένας την κάθε αηδία του!

Κρίμα γιατί έχεις και σάν εικόνα μια κιθάρα(ροκ) που θα έπρεπε να αντικατροπτίζει μια μικρή,ελλειπή έστω,γνώση για τη μουσική!

Για να μάθεις μερικά πράγματα:

http://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνική_μουσική

http://el.wikipedia.org/wiki/Ρεμπέτικο

bill είπε...

αγαπητε φιλε με την ελληνικη(τουρκικη)μουσικη δεν ασχολουμε ακουω μονο ροκ και jazz,hevi metal και διαφορα τετοια ειμαι 52 ετων και ειμαι 40 χρονια στο ροκ για μενα εισαι ροκ η τιποτα και εγω ειμαι μονο ροκ με εκτημηση billtaxi

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Λεφτά λεφτά λεφτά ...για τα πάντα θέλει να έχεις λεφτά.....
Όντως και γω θέλω να πάω να τον δώ σε μία απο τις συναυλίες του....

ΠΕΤΣΑ! είπε...

bill , και γώ σε ροκάδικα συχνάζω....9 απο τις 10 φορές πάω σε ροκάδικα, αλλά μπορώ να ακούσω οτι είναι ωραίο.....Μπορώ να πάω σε χώρους που είναι ωραίοι και τραγουδάνε αξιόλογοι καλλιτέχνες και δεν εννοώ διάσημοι!!!
Το κόλλημα σου με τη ρόκ δυστηχώς το καταλαβαίνω,αλλά είναι μαλακία να προσβάλεις τους άλλους που γουστάρουν μια άλλη φάση απο τη δική σου....
Όσο για το αν είναι τούρκικη, δε το ξέρω γιατι δεν έχω τις γνώσεις και δε θέλω και να το ψάξω τόσο γιατι δε με ενδιαφέρει...Αλλά βασικά δε με νοιάζει αν είναι τούρκικη ή ελληνική η αφριανική ....Με νοιάζει να είναι ωραίο αυτό που ακούω...Και οι Ανατολίτες βγάζουν πολύ τέλεια μουσική κατ εμε@@@καληνύχτα@@@!!!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Νεκρέ συμφωνώ με τις πρώτες 3 σειρές σου....απόλυτα κιόλας ...
Αλλά δε θέλω να συμμετέχω σε μια τέτοια συζήτηση που ανοίξατε, μιας και δε θέλω και να μάθω για τη μουσική παραπάνω απο αυτά που ακούω!!!
Πιστεύω οτι η μουσική, όπως και γενικότερα η τέχνη δεν έχει πατρίδα...Και δε αν μιλούσε η μουσική να συμφωνούσε μαζί μου.,..Οπότε λάθος και των 2σας κατα τη γνώμη μου να τις βάζετε ταμπέλες!!!!

Καληνύχτα@@@!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου δέν υπάρχουν ταμπέλες..
Απλά όταν υπάρχει κόλλημα στον εγκέφαλο
"ειμαι 52 ετων και ειμαι 40 χρονια στο ροκ για μενα εισαι ροκ η τιποτα και εγω ειμαι μονο ροκ "..

Εάν όντως είσαι πραγματικός ροκάς πολύ απλά δεν θα έκανες όλη αυτή την ιστορία..Είσαι τέρμα Υποκειμενικός και ενοείται πως έχεις παροπίδες στα θέματα της μουσικής!
(παρεπιπτόντως γράφεται "Heavy Metal)


Σέβομαι ότι σ'αρέσει η Ροκ αλλά και εσύ πρέπει να σεβαστείς όλους εμάς που πέρα απο Ροκ,ακούμε και την ελληνική μουσική..

Και κάτι άλλο...H Jazz ξέρεις που βασίζεται;Μάλλον όχι..
Εφόσον 40 χρόνια ακούς και Jazz θα έπρεπε να ήξερες πως οι κλίμακες για να παιχτεί Jazz μουσική είναι ελληνικές..
Αιολικές,Δωρικές,Μυξολείδιες κλπ κλπ!

Για αυτό σου έστειλα να μπείς στη wikipedia..Αλλά 40 χρόνια είναι πολύ λίγα για να καταλάβεις τη μουσική!