Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Oι άνδρες θα εξαφανιστούν σε 5 εκατομμύρια χρόνια..!!!Τι θα κάνετε χωρίς εμάς ρε ???

Γουρούνια -γουρούνια- γουρούνια....Να λοιπόν και μείς θα τη κάνουμε για να σας αδειάσουμε τη γωνιά....Να δούμε τι θα κάνουνε οι γυναίκες τότε..... ΦΡΙΚΗ!!!

«Μα πού πήγαν όλοι οι άνδρες;» θα αναρωτιούνται οι γυναίκες σε περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της καθηγήτριας Τζένιφερ Γκρέιβς του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας στην Καμπέρα.


Σύμφωνα με την ειδική του ανθρώπινου γονιδιώματος, το χρωμόσωμα Υ που καθορίζει το ανδρικό φύλο έχει αρχίσει να εκφυλίζεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και, όπως καταδεικνύουν οι υπολογισμοί της, μπορεί να έχει εξαφανιστεί εντελώς σε 5.000.000 χρόνια.

Οπως τόνισε η Γκρέιβς στη διάλεξή της -η οποία έφερε τον τίτλο «Η Παρακμή και η Πτώση του Υ χρωμοσώματος και το Μέλλον των Ανδρών»- στο Royal College of Surgeons της Ιρλανδίας: «Κάποιος για να είναι αρσενικό χρειάζεται το χρωμόσωμα Υ. Περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια πριν το Υ έφερε πάνω του 1.400 γονίδια, ενώ τώρα έχει μόνο 45. Εάν αυτός ο ρυθμός εκφυλισμού συνεχιστεί, τότε σε 5 εκατομμύρια χρόνια το Υ δεν θα φέρει καθόλου γονίδια. Το Υ χρωμόσωμα πεθαίνει, το θέμα είναι τι γίνεται μετά;»

Το ανδρικό χρωμόσωμα Υ φέρει ένα γονίδιο το οποίο είναι αυτό που ευθύνεται για την ανάπτυξη του ανδρικού μορίου και για την έκκριση των ανδρικών ορμονών. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι τι συμβαίνει με το ανδρικό φύλο σε περίπτωση που το χρωμόσωμα εκφυλιστεί και μαζί του εξαφανιστούν τα γονίδια τα οποία φέρει;

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Γκρέιβς, «οι άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα της παρθενογένεσης, όπως επί παραδείγματι έχουν μερικά ερπετά, αφού κάποια σημαντικά γονίδια για την ανάπτυξη του νέου οργανισμού προέρχονται από το αρσενικό».

Μία από τις πιθανότητες λοιπόν είναι το χρωμόσωμα Υ και το κρίσιμο για τον βιολογικό καθορισμό του φύλου γονίδιο να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο -όπως συμβαίνει σε κάποια τρωκτικά- κι έτσι το είδος θα μπορεί να αναπαραχθεί.

Ενα άλλο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία δύο ειδών ανθρώπων, τα οποία όμως δεν θα μπορούν να αναπαράγονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: