Τρίτη 12 Μαΐου 2009

GROUP ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.....ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΙ 64 ΑΤΟΜΑ!!! ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!!!!


ΟΧΙ δε θα κράξω...Είναι πολύ πιο σοβαρό το θέμα..... Δε φταίνε τα παιδιά!!!
Και να συμμετέχουν και 64 άτομα ....
Άμα λέει και η ψυχολόγος οτι αυτά τα φαινόμενα θα αυξηθούν!!!!Δε πάμε καλά !!!
Το κράτος πρέπει να πάρει θέση....Αλλά ξέχασα η βουλή έκλεισε!!! Ντροπή ρε, αλλά άλλο θέμα αυτό !!!
Πρέπει να κινητοποιηθούν πολλοί φορείς ώστε να μειωθεί αυτό το ποσοστό....!!!!
Ποιοί είναι αυτοί οι φορείς???? Εγω δε το ξέρω!!!
Γι αυτό πρέπει να κάνετε κάτι εσείς!!!!Αμάν ξέχασα , τα λύσατε όλα ...Διακοπούλες τώρα!!!


«Ηθελα να κάνω έναν πειραματισμό. Να δω τι απήχηση θα έχει. Πόσοι θα απαντήσουν θετικά σε μία πρόταση για αυτοκτονία». Την εξήγηση αυτή έδωσε στους ψυχολόγους ένας 25χρονος, ο οποίος είχε δημιουργήσει μία ομάδα στο Facebook, μέσω της οποίας δήλωνε την επιθυμία του να αυτοκτονήσει, ενώ προέτρεπε τα μέλη της να τον ακολουθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο κάλεσμα του νεαρού, ο οποίος εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανταποκρίθηκαν 64 άτομα, τα οποία είχαν γίνει μέλη στο γκρουπ, που είχε το όνομα «για όσους βαρέθηκαν τη ζωή τους και θέλουν κάτι διαφορετικό». Μέσα από αυτό ο 25χρονος καλούσε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να του προτείνουν «καλούς» τρόπους αυτοκτονίας, ενώ παράλληλα τους παρακινούσε να προβούν και εκείνοι στην ίδια ενέργεια, με τρόπους που θα διάβαζαν στην ιστοσελίδα.

«Πρόκειται για μία κραυγή του νεαρού για βοήθεια. Αυτό που ήθελε ήταν να κινητοποιήσει την οικογένειά του προκειμένου να τον προσέξουν. Οταν έμαθε ότι πρόκειται για αδίκημα που διώκεται ποινικά και μάλιστα θεωρείται κακούργημα, σοκαρίστηκε. Πάντως, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθούν αυτά τα φαινόμενα, καθώς, σύμφωνα και με τις έρευνες, οι περιπτώσεις κατάθλιψης νέων ατόμων και χαμηλής κοινωνικότητας αυξάνονται», λέει στον ΕΤ η ψυχολόγος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» κ. Νάντια Τσιλιάκου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην «ανοιχτή γραμμή δράσης» για παράνομη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο και προκάλεσε έντονη κινητοποίηση, καθώς αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό προτροπής σε αυτοκτονία μέσω Διαδικτύου μέσα σε μία εβδομάδα και το τέταρτο από την αρχή του χρόνου. Αμέσως ειδικοί ψυχολόγοι έσπευσαν στην οικία του νεαρού, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν και επιστήμονες προκειμένου να διερευνηθούν τα «μηνύματα απόγνωσης» του νεαρού.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις τα άτομα εκφράζουν την ανάγκη να μοιραστούν την ανησυχία τους με άτομα που τους μοιάζουν, χωρίς “κόστος”, λόγω της ανωνυμίας που τους παρέχει το Ιντερνετ», λέει ο ψυχολόγος κ. Αποστόλης Σαμπαζιώτης.

Στο μεταξύ, σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, ο οποίος θα αποφασίσει για το μέλλον του.



ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ...ΚΑΙ ΔΕ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ...ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ....


Δε ξέρω καν ποιοι είναι αυτοί οι οικολόγοι πράσινοι, αλλά η κίνηση τους με άρεσε και με ενθουσίασε αρκετά .....
Ναι ρε δε θα παρκάρει κανείς στα πεζοδρόμια....
Τι να πώ????Οτι δε το έχω κάνει????? Θα είμαι ψεύτης ..... Το έχω κάνει και μάλιστα αρκετές φορές........ Αλλά αν έβλεπα ένα αυτοκόλλητο που θα ξεκολλούσε δύσκολα στο αυτοκίνητο, θα έριχνα τα μπινελίκια, αλλά δε θα το ξανα έβαζα γιατι θα έλεγα οτι αυτοί είναι τρελοί-και αν με ξανα βάλουν????
Θα μου πείς : Δηλαδή είναι λογική αυτή???? Δεν έχεις την ευαισθησία να καταλάβεις κάποια πράματα απο μόνος σου!!!??? Παρασυρμένος απο το σύστημα , ναι το έκανα και γώ!!!!
Ένας άλλος θα με πεί: Ρε φίλε το ξέρεις οτι σε άλλες χώρες ουτε θα το σκεφτόντουσαν να το κάνουν αυτό????? Η απάντηση είναι απλή, μιάς και εδώ δεν έχουμε καν πάρκινγκ και όταν υπάρχουν είναι πανάκριβα....Με την πίεση και την αφραγκία που επικρατεί σε αυτή τη χώρα...Γαμισε τα!!!
Δικαιολογίες για τους οδηγούς υπάρχουν και μάλιστα πολλές -Άλλοι είναι αυτοί που δε συγκινούνται με τίποτα, το κράτος....!!!!


Θα μας δείξουν ποιοι είναι και αυτοί με το καιρό....Ακόμα φαίνονται μια χαρά και φαίνεται να κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια..!!!!
Θα δούμε!!!! Ωραίοι πάντως για αρχή!!!