Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

HI TECH ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ...Όλα αυτά το πολύ μέσα σε 5 χρόνια θα τα έχουμε!!!


Εκπλήσσεστε καθημερινά από την πρόοδο της τεχνολογίας; Αν το λέγατε στους ερευνητές των εργαστηρίων της ΙΒΜ, θα σας απαντούσαν ότι ακόμη δεν έχετε δει τίποτα. Γιατί; Διότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η καθημερινότητά σας δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα... Είναι 7.00 το πρωί μιας οποιασδήποτε μέρας του μέλλοντος, όχι πολύ μακρινής από σήμερα. Τη στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι, το κινητό προβάλλει στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας την ατζέντα της ημέρας. Με μια φωνητική εντολή αποκτάτε πρόσβαση στο Ιντερνετ και με μισόκλειστα ακόμη μάτια ρωτάτε το δίκτυο αν η πτήση των 9.30 θα φτάσει κανονικά. Η απάντηση (και αυτή φωνητική) έρχεται μέσα σε δευτερόλεπτα: «Η άφιξη του αεροσκάφους θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα».
Πηγαίνοντας στο μπάνιο, η τουαλέτα πραγματοποιεί ένα πλήρες τσεκάπ: αναλύει τα ούρα σας και μετράει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή σας πίεση. Λίγη ώρα αργότερα, μέσα στο ταξί, ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων του οδηγού προειδοποιεί για ατύχημα στο δρόμο και μποτιλιάρισμα. Μετά από λίγα λεπτά, στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης έρχεται και η λύση: «Καλύτερα να εγκαταλείψετε το αυτοκίνητο και να συνεχίσετε με το μετρό». Στην οθόνη προβάλλεται αμέσως ο επόμενος πιο κοντινός σταθμός και τα ωράρια των τρένων. Προχωρώντας προς το σταθμό, το κινητό σας δονείται. Η βιτρίνα που μόλις περάσατε σας έστειλε μήνυμα: «Από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδι υπάρχει προσφορά 2 συν 1 δώρο στα απορρυπαντικά»...

Η σκηνή που μόλις σας περιγράψαμε θα αποτελεί την καθημερινότητά σας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. «Ο κόσμος βρίθει από τεχνολογία, γίνεται όλο και πιο ηλεκτρονικός και γεμάτος από τρανζίστορ και μικροτσίπ. Υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο από αυτά για κάθθε άνθρωπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λουτσάνο Μαρτούτσι, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της IBM Ιταλίας. «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να καταφέρουμε να λειτουργήσουν όλες αυτές οι τεχνολογίες μαζί. Για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε πάνω σε ένα πρότζεκτ που λέγεται Smarter Planet (Εξυπνότερος πλανήτης). Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τις ήδη απεριόριστες διαθέσιμες τεχνολογίες για να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο στα μέτρα των πολιτών».
Κάποια τέτοια πρότζεκτ έχουν ήδη βρει εφαρμογή σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στη Στοκχόλμη, για παράδειγμα, χάρη σε ένα ειδικό πρόγραμμα της ΙΒΜ έχει επιτευχθεί η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά 25%. Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με έναν πομπό. Ετσι, όταν διασχίζουν την περίμετρο της πόλης εντοπίζονται από ειδικούς αισθητήρες που υπολογίζουν την τιμή εισόδου με βάση την ώρα διέλευσης καθώς και τον αριθμό των περασμάτων κατά τη διάρκεια της μέρας. Τα διόδια πιστώνονται ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του κάθε οδηγού. Μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους μειώθηκαν κατά το ήμισυ οι χρόνοι αναμονής στις ουρές στο κέντρο της Στοκχόλμης, τα επίπεδα μόλυνσης υποχώρησαν κατά 14% και στα δημόσια ταμεία μπήκαν 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οτι να ναι , θα γίνεται σε 5 χρόνια....Τα πάντα όλα!!!

Κλέφτης κάλεσε την αστυνομία να τον βγάλει έξω ....




Απρόσμενο τέλος είχε για έναν 26χρονο η προσπάθειά του να διαρρήξει ένα σχολείο στο Άμστερνταμ.

Ο νεαρός κατάφερε να μπει στο κτίριο, αλλά όχι και να βγει. Για αυτό το λόγο κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να τον βοηθήσει.

Ο 26χρονος μπήκε στο κτίριο από ένα μικρό παράθυρο στην οροφή του σχολείου. Όταν όμως ήθελε να φύγει δεν μπορούσε να φτάσει το παράθυρο, ενώ η πόρτα του σχολείου ήταν κλειδωμένη.

Για αρκετές ώρες ο 26χρονος παρέμεινε παγιδευμένος μέσα στο κτίριο. Όταν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε διέξοδος, κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πρώτα τον «απελευθέρωσαν» και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Το είδαμε και αυτο και συνεχίζουμε...