Κυριακή 12 Απριλίου 2009

7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!!!



1. Ξεχνάμε το 90% των ονείρων
Πόσες φορές δεν έχει τύχει στον κάθε έναν από εμάς να μη μπορεί να θυμηθεί το όνειρο που είδε το προηγούμενο βράδυ; Στην πραγματικότητα κάθε άνθρωπος βλέπει πολλά όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μπορεί να συγκρατήσει στη μνήμη του μόνο το10% από όλα εκείνα που «βίωσε» στα όνειρα του. Άλλες φορές δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε καθόλου την «υπόθεση» ενός ονείρου, ενώ τις περισσότερες έχουμε κενά μνήμης και μπορούμε να θυμηθούμε μόνο ένα μέρος του ονείρου. Βέβαια, αν για κάποιο λόγο ξυπνήσουμε την ώρα που είμαστε στο στάδιο REM, τότε μπορούμε να θυμηθούμε το όνειρο που μόλις είδαμε από ότι αν ξυπνούσαμε μετά από πολλή ώρα.

2. Τα όνειρα προλαμβάνουν τις ψυχώσεις
Είχε γίνει πρόσφατα μία έρευνα όπου οι επιστήμονες είχαν ως αντικείμενο μελέτης κάποιους μαθητές. Κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, παρακολουθούσαν τα διαγράμματα και ενώ τους άφηναν να ολοκληρώσουν ένα οκτάωρο ύπνου, τους ξυπνούσαν κάθε φορά που άρχιζαν να ονειρεύονται. Μέσα σε τρεις μόνο ημέρες, παρατηρήθηκε ότι όλοι οι μαθητές παρουσίαζαν δυσκολία στη συγκέντρωση, είχαν εκνευρισμό ενώ κάποιοι είχαν παραισθήσεις και εμφάνιζαν σημάδια ψυχασθένειας. Όταν όμως τους επιτράπηκε να ολοκληρώσουν χωρίς καμία διακοπή το στάδιο του ύπνου REM, χωρίς να εμποδίσουν τη φυσιολογική ροή των ονείρων τους, η ψυχολογική τους κατάσταση επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

3. Δεν μπορούμε να ονειρευτούμε το άγνωστο
Στα περισσότερα όνειρα μας, συμμετέχουν δεκάδες άγνωστοι και «κομπάρσοι» που δεν μας θυμίζουν τίποτα τα πρόσωπα τους. Κι όμως, είναι αδύνατο το μυαλό μας να μπορέσει να δημιουργήσει έναν άνθρωπο από το τίποτα. Στην πραγματικότητα, όλοι οι φαινομενικά άγνωστοι που παρουσιάζονται στα όνειρα μας, είναι πραγματικοί και είναι άτομα που τυχόν έχουμε δει κάποια στιγμή κι έχουμε ξεχάσει. Ο μανιακός δολοφόνος που μας κυνηγάει μπορεί, πολύ απλά, να είναι ο υπάλληλος του βενζινάδικου που πήγαινε ο πατέρας μας όταν ήμασταν μικροί. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που έχουμε έρθει σε επαφή και δεν τους έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία, που είναι λογικό να τους επιλέγει «έτοιμους» το υποσυνείδητο μας για να μας τους πλασάρει με άλλη αμφίεση και ιδιότητα.

4. Οι τυφλοί ονειρεύονται
Μια απορία που μπορεί να έχει κανείς είναι αν εκείνοι που είναι τυφλοί μπορούν να βλέπουν όνειρα, αφού είναι μια «οπτική» εμπειρία. Εκείνοι που έχασαν το φως τους κάποια στιγμή στη ζωή τους μπορούν να ονειρεύονται εικόνες, ενώ οι εκ γενετής τυφλοί, δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν ονειρεύονται καθόλου. Απλά η όραση αντικαθίσταται από τις υπόλοιπες αισθήσεις, όπως την ακοή, την όσφρηση ακόμα και το συναίσθημα και την αφή. Ακόμα κι αν στους υπόλοιπους φαίνεται απίστευτο, βιώνουν το όνειρο όχι με εικόνες, αλλά με ήχους, έντονα συναισθήματα, οσμές και την ψευδαίσθηση της αφής.

5. Τα όνειρα παραλύουν το σώμα
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται το σώμα μας είναι φαινομενικά παράλυτο όταν ονειρευόμαστε. Αυτό συμβαίνει για να μην αναπαριστούμε τις κινήσεις που βιώνουμε κατά τη διάρκεια των ονείρων μας και οφείλεται σε μια ορμόνη που βοηθάει το σώμα μας να καλμάρει και να χαλαρώσει όσο κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να «παραλύει» τα άκρα και τους μύες μας.

6. Δεν είναι όλα τα όνειρα έγχρωμα
Υπάρχει ένα ποσοστό 12% που ονειρεύεται εξολοκλήρου σε άσπρο και μαύρο. Δεν είναι γνωστό γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά το φόντο δεν αλλάζει τη θεματολογία των ονείρων. Όλοι μας ονειρευόμαστε τα κλασικά σενάρια που σχετίζονται με τις σεξουαλικές μας εμπειρίες, την πτώση και την καταδίωξη, το θάνατο κάποιου αγαπημένου μας προσώπου και τα ατυχήματα. Το μόνο που αλλάζει είναι τα χρώματα και δεν έχει διαπιστωθεί εάν τα έγχρωμα όνειρα είναι απαραίτητα πιο ζωηρά και αληθοφανή από τα μονόχρωμα.

7. Αν κόψεις το τσιγάρο θα έχεις εφιάλτες
Εκείνοι που προσπαθούν να κόψουν μια εξάρτηση, όπως είναι το τσιγάρο, βλέπουν πιο έντονα και συναισθηματικά φορτισμένα όνειρα από τους υπόλοιπους. Σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις, οι πρώην καπνιστές ονειρεύονται ότι κάνουν ένα τσιγάρο και νιώθουν ενοχές και πανικό. Αυτά τα όνειρα είναι μια παρενέργεια λόγω της έλλειψης της νικοτίνης από τον οργανισμό, που φυσικά δεν υπήρχε όταν εκείνοι κάπνιζαν κανονικά και είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα σε όσους παλεύουν να κόψουν μια κακή συνήθεια.

Ένα έχω να πώ: Δε κόβω το τσιγάρο με τη "καμοία"!!!!!!!

O ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ!!!!


Για μια στιγμή με έπεισε...
Για πολύ ώρα το ένιωσα!!!


1 . Αγαπά το κρεβάτι σου ως τον εαυτό σου.

2 . Αναπαύσου την ημέρα ώστε να απολαμβάνεις τον ύπνο κάθε βράδυ .


3 . Όταν δεις κάποιον να ξεκουράζεται βοήθησε τον .

4 . Κάθε δουλεία είναι μια προσπάθεια που πρέπει να αποφεύγεται .

5 . Μην κανείς σήμερα αυτό που μπορείς να κανείς αύριο.

6 . Κάνε όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις .

7 . Ότι θα πρέπει να κανείς άστο να το κάνει κάποιος άλλος .

8 . Κανένας δεν πέθανε από υπερβολική ανάπαυση .

9 . Αν αισθάνεσαι την διάθεση για εργασία ξάπλωσε να σου περάσει .

10 . Και ενθύμιου ζούμε για να αναπαυόμαστε

10+1 ΜΥΣΤΙΚΑ....ΝΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ -ΦΑΚΕΛΩΜΑ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ


Με τη μία στο ψητό.....!!!!
1.Είμαι άρρωστος Αρειανός....Δε θέλω σχόλια....!!!!!!!
2.Φετίχ :Τα νύχια του χεριού αλλά και του ποδιού....'Αντε ψάξου!!!
3.Αγαπάω τις ταβέρνες ....Είμαι ερωτευμένος με αυτές ....Αρκεί να μην είναι κυριλλέ!!! Θέλω ρε παιδί μου τη λαδόκολλα αλλα και τη βρομιά του....
4.Με αρέσουν τα σκουλαρίκια αν και πάντα έχω μόνο ένα ....Αυτη την εποχή "δουλεύω τον κρίκο"..!!!
5.Δε σιχαίνομαι η φοβάμαι κανένα ζώο, αλλά απεχθάνομαι τις ακρίδες....Μη γελάτε ρε .....!!!Σκατά στις ακρίδες !!!!
6.Κοιμάμαι πάντα μέσα στο σινεμά ....Βγάζω παπούτσι και γειά σας .!!! Αφου πρώτα πιώ τη coca cola και σκάσω απο τα pop corn ...Τζάμπα τα 10€ δηλαδή!!!
7.Πότε δε με καταλαβαίνεις , αν είμαι στεναχωρημένος...Το αντίθετο με το όταν είμαι νευριασμένος....
8.Τρελαίνομαι για ταξίδια... Λόγο οικονομικών μόνο σε χωριά της Ελλάδος ....
9.Οδηγάω και έχω δικό μου αμάξι πρίν ακόμα πάρω δίπλωμα, αλλά ξέρω πολύ λίγα σε σχέση με τα τεχνικά του αυτοκινήτου...Ίσα -ίσα τα λάδια , νερά και κάνα φούιτ να φτειάχνω (Ναι φίλοι μου νότιοι φούιτ)...χαχαχαχα
10.Δε με νοιάζει για το σπίτι τίποτα.....Τα πιάτα να αλλάξουν χρώμα, απλά δε με νοιάζει.. ...Όλο και κάποιος θα περάσει, ανάλογα με την εποχή να με καθαρίσει και να πλύνει τα πιάτα...!!!
10+1 Έχω ενα σκυλάκι -τον Άρη ....Ότι και να πώ είναι λίγο!!!Λατρεία!!!
Άντε καταφέρατε να με κάνετε ξεφτίλα ...Να δώ τι θα καταλάβετε!!!
Ξέρω οτι κάποιοι γελάτε ακόμη....χαχαχαχαχα....Φιλούρες....!!!