Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

AKOMA KAI ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΛΚΟΟΛ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ,ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...




Γνώμη μας,δεν είναι για να τις φοβάσαι και τόσο αυτές τις έρευνες απλά το βάζουμε για να αναδειξουμε τη μελέτη που έγινε και για να επισημάνουμε τη προσοχή που θέλουν μερικά πράματα.....
Θα με πείς τώρα εσύ γιατι καπνίζεις και πίνεις αφού κάνει κακό....Η απάντηση είναι:Είμαι μαλάκας ..Τα πάντα πρέπει να έχουν μέτρο(άσχετα που δεν έχουμε οι περισοότεροι)!!!!


ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

Μια νέα επιστημονική μελέτη, που περιέλαβε πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ακόμα και μιας μικρής ποσότητας αλκοόλ, όπως ενός ποτηριού κρασιού τη μέρα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του ήπατος και άλλων κοινών μορφών της ασθένειας.

Η μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους της σχετικά με τη σχέση αλκοόλ-καρκίνου, σύμφωνα με τον "Γκάρντιαν", έγινε από ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υπό την επιδημιολόγο Ναόμι Άλεν, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Journal of National Cancer Institute". Καθιστά σαφές ότι ακόμα η μικρή τακτική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την υγεία, σε σχέση με τον καρκίνο, είτε πρόκειται για κρασί, μπίρα ή άλλο οινοπνευματώδες ποτό. Το μήνυμα της έρευνας είναι ότι δεν υπάρχει επίπεδο της κατανάλωσης αλκοόλ, που να μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ασφαλές.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το αλκοόλ φαίνεται να μειώνει το ρίσκο για μερικές σπανιότερες μορφές καρκίνου, όπως στα νεφρά ή στο θυρεοειδή, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για άλλες πιο κοινές μορφές καρκίνου. Για κάθε 1.000 γυναίκες, που έπιναν κάθε μέρα, εμφανίστηκαν 11 έξτρα περιπτώσεις καρκίνου του μαστού και μια περισσότερη καρκίνου του στόματος, ενώ καταγράφηκε αύξηση 0,7 ανά έτος για τους καρκίνους οισοφάγου, λάρυγγα και ήπατος.

Ένα ποτό τη μέρα αυξάνει, κατά μέσο όρο, κατά 15 (ανά 1.000 γυναίκες) τις περιπτώσεις εμφάνισης κάποιας μορφής καρκίνου μέχρι την ηλικία των 75 ετών. Δύο ποτά τη μέρα διπλασιάζουν το ποσοστό στις 30 έξτρα περιπτώσεις ανά 1.000 γυναίκες.

Το κάπνισμα παραμένει, με διαφορά, η κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο (γύρω στο ένα τρίτο των περιπτώσεων). Η κακή διατροφή και η παχυσαρκία συνδέονται με άλλο ένα τρίτο των περιστατικών, ενώ το αλκοόλ, σύμφωνα με την έρευνα, συνδέεται με περίπου το 5%.


Πηγή: madata.gr

2 σχόλια:

violetta είπε...

Απο έρευνες και στατιστικές ,πάμε πολύ καλά. Απο πρωτοβάθμια πρόληψη δυστυχώς πάσχουμε.Διότι τι να την κάνεις την έρευνα στα 40 σου,όντας εθισμένος σε καταστροφικές συνήθειες ,εαν δεν έχεις μάθει απο την προσχολική ηλικία ,πως ΄συγκεκριμένες δραστηριότητες βλάπτουν την υγεία σοβαρά.

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Γειά σου Παυλίνα κατ 'αρχάς...

Δεν έχεις άδικο...
Ένα σχόλιο μόνο απο εμένα :
Οτι σε αυτό που λές με την ενημέρωση φταίνε και τα σχολεία...τι εννοώ:εαν, στα σχολεία μαθαίναν τα παιδιά για όλα αυτά απο μικρά αντι να αναλώνονται στις 1000-2 παπ....ς , σίγουρα τότε όλα θα ήταν καλύτερα ....
Αυτά , αν και θέλει άλλη ανάλυση για ώρες ...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΥΛΙΝΑ ΜΟΥ...!!!