Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΕΤΡΑ-ΨΑΛΙΔΙ-ΧΑΡΤΙ....300.000 ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΩΖΟΥΝ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ?ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ!!!


Το βρήκαμε στην ιστοσελίδα του σκάι ...και ενθουσιαστήκαμε εν μέρει, αλλά!!!!
Τι άλλο θα δούμε απο τους επιστήμονες...???
Φοβερός προγραμματιστής αυτός που το υλοποίησε ....
Η ένσταση μου είναι μόνο στο οτι με 300.000 θα μπορούσαν να σώσουν σίγουρα ένα σεβαστό πλήθος στην Αφρική....
Ποτε μου δε μπόρεσα να καταλάβω γιατι δε σώζουν την Αφρική ενώ μπορούν...
Και δε μπορώ να καταλάβω ...Γιατι δε νομίζω να είναι απειλή και να σωθούν οι Αφρικάνοι, για τα συμφέροντα τους...
!!!?????


Το Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου απέκτησε ένα νέο μέλος στο προσωπικό του, τον "Μπέρτι", ένα ρομπότ που μπορεί να ψυχαγωγεί τους επισκέπτες παίζοντας μαζί τους το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο παιγνίδι πέτρα - ψαλίδι - χαρτί με τα δάχτυλά του.

Οι επισκέπτες πρέπει να φορέσουν ένα ειδικό γάντι για να παίξουν το παιγνίδι με το ρομπότ, το οποίο βγάζει κι ένα μικρό λόγο, χρησιμοποιώντας μια φωνή που παράγεται από κομπιούτερ, ενώ κάνει και χειραψίες.

Κόστισε περίπου 200.000 λίρες για να κατασκευαστεί από το Εργαστήριο Ρομποτικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, σε συνεργασία με την εταιρία Elumotion.

Ο Μπέρτι αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας των επιστημόνων διεθνώς να αναπτύξουν ανθρωποειδή ρομπότ που θα αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις!! Αντί να κάνουν κάτι για το καλό του κόσμου, φτιάχνουν ρομπότ για ψυχαγωγία! Εν μέρει έιναι πολύ καλό που προχωράει έτσι η τεχνολογία αλλά τα ρομπότ μας έφαγαν! Εδώ μιλάμε για παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιστήμονες το χαβά τους!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Εγω τους προτείνω και δε ξέρω αν συμφωνείς να προγραμματίσουν κατι για την οικονομική κρίση....
Φυσικά το λέω για πλάκα γιατι ξέρω οτι δε προκείται να κάνουν κάτι τέτοιο γιατι δε συμφέρει τους χρηματοδότες των προγραμματιστών....!!!
Όλα είναι ένα βρώμικο σύστημα ...