Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

EΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ...!!!διαβάστε και την αποψή μου!!!ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΕΛΑΝΤΑ!!!


Στο ελλάντα δεν έχουμε τζάμπα ίντερνετ , δεν έχουμε καν βιβλία και τα γαλλάκια, τα σκανδιναβάκια και άλλοι παίρνουν επίδομα για το άγχος....
Εδώ τα παιδάκια κλέβουν για να ξεπληρώσουν ρων γονείων τους τα δάνεια και εκεί παίρνουν επίδομα για ποιο???????????για το άγχος....Αντε ψάξου!!!!!!
Πως γίνεται να αυτό....Στα σοβαρά και όχι στα τριτοκοσμικά κράτη υπάρχουν αυτά...!!!
Γιατι υπάρχουν αυτά????----Γιατι προφανώς παρά την οικονομική κρίση, λεφτά υπάρχουν ....
Προνοούν για τα παιδιά τους , που είναι το μέλλον.....!!!
Δε μασουλάνε μόνο για τη παρτάρα τους, αλλά έχουν και συνείδηση....
Θα πεί κάποιος σιγά αυτό είναι υπερβολή ...ΟΧΙ ρε φίλε , δεν είναι υπερβολή ....!!!!
Απόλυτα λογικό είναι, αλλα σκέφτεται ο Έλληνας εδώ δε μας δίνουν αλλα και άλλα , ζητάτε εσείς και αυτά ρε κολόπαιδα...!!!! ουστ ρε !!!!!!!1
Ετσι είναι τα σοβαρά κράτη σας αρέσει δε σας αρέσει...!!!!ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!!!


Η θέσπιση ενός «επιδόματος αυτονομίας» για τους νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, το οποίο θα δοθεί για να αμβλύνει το «άγχος της γενιάς τους» συζητούν οι Γάλλοι. Πρόκειται για μια ιδέα της Αριστεράς, την οποία πρότειναν τον Φεβρουάριο 12 βουλευτές του δεξιού κόμματος UMP του Σαρκοζί.

Η πρόβλεψη αφορά στην ενοποίηση όλων των βοηθημάτων που δίνει σήμερα το κράτος στους φοιτητές (υποτροφίες, στεγαστικά επιδόματα, οικονομικές αρωγές), τα οποία ανέρχονται σε 5 δις ευρώ, και τη χορήγηση αντ΄ αυτών ενός ποσού με αντάλλαγμα την ενεργή συμμετοχή στις σπουδές τους ή σε κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή ένταξης.

Διαφωνίες, ωστόσο, έχουν ήδη ανακύψει για τη χορήγηση του επιδόματος μεταξύ των βουλευτών και της Ένωσης Γάλλων Φοιτητών UNEF. Οι 12 βουλευτές προτείνουν το επίδομα να υπολογίζεται και να διατίθεται βάσει των εισοδημάτων των γονιών. Η UNEF, από την άλλη, υποστηρίζει ότι το επίδομα αυτονομίας πρέπει να δοθεί σε όλους τους νέους και να αναλογεί «σε ένα ποσό επαρκές για να ζήσουν και να σπουδάσουν χωρίς να έχουν ανάγκη να εργαστούν, δηλαδή γύρω στα 900 ευρώ το μήνα».

Η ιδέα πίσω από το επίδομα αυτονομίας δεν είναι πρωτότυπη. Η χορήγησή του έχει ήδη εφαρμοστεί σε διάφορες σκανδιναβικές χώρες. Στη Δανία χορηγούνται 1.015 ευρώ το μήνα στους φοιτητές – τα 672 ευρώ από επιδότηση, τα υπόλοιπα από δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Οι Δανοί φοιτητές χαρακτηρίζουν «γενναιόδωρη» τη χορήγησή του, ωστόσο, λίγοι αρκούνται στην επιδότηση. Υπάρχουν και εκείνοι που χρειάζεται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα. Δεν μπορούν, όμως, να κερδίζουν περισσότερα από 10.000 ευρώ το χρόνο, διαφορετικά απαιτείται η επιστροφή μέρους του επιδόματος.

4 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Επίδομα κατά του άγχους;Δέν είναι κι άσχημη ιδέα,λέω νά γίνω Γαλλίδα υπήκοος!!!
Πρόσκληση για ένα καινούργιο παιχνίδι,10+1 μυστικά σου.
Άμα θέλεις βέβαι έτσι;
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Απλά οι δικοί μας βουλευτές είναι πιο έξυπνοι και βλέπουν τι αποτελέσματα θα έχει αυτό σε βάθος χρόνου, δεν είναι επιπόλαιοι όπως είναι οι άλλοι Ευρωπαίοι!
Γιατί σου λέει η κάμπια φίλε μου, για να γίνει πεταλούδα πρέπει να βρει τρόπο να απελευθερωθεί από το κουκούλι της με τη δική της δύναμη γιατί αλλιώς θα είναι αδύναμη στη μετέπειτα ζωή της.
Έτσι κι εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους να βγούμε ΜΟΝΟΙ μας από το κουκούλι του άγχους και της αβεβαιότητας (ποιά είμαι? η Τρέμη?) για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή μας με τη δέουσα δύναμη.
[Μπορεί να μην τα καταφέρουν όλα τα πεταλουδάκια βέβαια αλλά έτσι είναι οι νόμοι της φύσης... δεν φταίει η κυβέρνηση γι' αυτό!]

Είδες λοιπόν?
Ο κος Καραμανλής είναι ένας καλός μπαμπάς και οι λοιποί βουλευτές είναι υποδειγματικοί θείοι, απλά δεν θέλουν να μας κακομάθουν... :)

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Γιατι όχι....
Πάντως αν γράφαμε σε γαλλικό blog δε θα ήταν τόσο ενδιαφέρον....
!!!
Παιχνίδι???
θα το παίξω το βράδυ αν είναι γιατι τώρα δεν έχω πιεί καφέ και δε νιώθω και πολλά!!!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Δε το είχα σκεφτεί έτσι luthien....χαχαχαχα
Παραλίγο να πιστέψω, οτι κακώς νευρίασα..!!!
χαχααχααχαχα...
ΩΡΑΙΑ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!