Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Παγκόσμιες διακρίσεις των πολιτικών μας κομμάτων...Διαβάστε τα ξεφτιλίκια μας!


Κανείς δε τους εμπιστεύεται και όμως θα πάνε να τους ψηφίσουν ..... Άλλο ενα τεράστιο ξεφτιλίκι.......ΞΕΦΤΙΛΕΣ... Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει για στατιστικές, θυμάμαι την Ελλάδα να είναι πάντα πρώτη σε άσχημα πράματα , ποτέ σε κάτι καλό.....Τίποτα δεν είναι τυχαίο!! ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ!!!

Οι έξι στους δέκα Έλληνες κρίνουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας ως το πιο διεφθαρμένο θεσμό στη χώρα, σύμφωνα με το πρόσφατο Βαρόμετρο της Διεθνούς Διαφάνειας. Το ποσοστό 58% που καταγράφει τη διαφθορά των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα στο κόσμο, με υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται μόνο στη Νιγηρία, 63%, ενώ το ίδιο ποσοστό, 58%, καταγράφεται στην Ινδία. Οι πολίτες κλήθηκαν να κατατάξουν όχι μόνο τις κυβερνήσεις, αλλά τα κόμματα στο σύνολό τους, από το 1 ως το 5, ως προς το πόσο διεφθαρμένα είναι (1, καθόλου διεφθαρμένα – 5, άκρως διεφθαρμένα). Οι Έλληνες κατά μέσον όρο τα «βαθμολόγησαν» στο 4,4. Οι μοναδικές χώρες που μας ξεπερνούν είναι η Βολιβία και ο Παναμάς, με 4,5 και 4,6 αντίστοιχα.
Οι δημόσιοι αξιωματούχοι και υπάλληλοι θεωρούνται από το 16% των ερωτηθέντων διεφθαρμένοι ενώ τα ΜΜΕ έρχονται στην τρίτη θέση με το 10%. Η Βουλή συγκεντρώνει το 7% των απαντήσεων ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη το 5%. Ο ιδιωτικός τομέας έρχεται τελευταίος με το 4% να τον κατονομάζουν ως τον πιο διεφθαρμένο.
Τα πρωτεία στην διαφθορά των πολιτικών κομμάτων κρατάει σε παγκόσμιο επίπεδο η Νιγηρία, με ποσοστό 63% ενώ στην Ευρώπη, μετά την Ελλάδα με το 58%, ακολουθεί η Ιταλία με ποσοστό 44%. Τα πολιτικά κόμματα παίρνουν την πρωτιά στη διαφθορά και στις ακόλουθες χώρες: Αργεντινή, Αυστρία, Βολιβία, Χιλή, Φινλανδία, Κολομβία, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο και Βενεζουέλα.
Το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει και η πολύ κακή άποψη που έχουν οι ερωτηθέντες για τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, με μόνο έναν στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 31%) να θεωρεί αποτελεσματικές τις προσπάθειες των κυβερνήσεών τους. Ειδικά για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι ανήκει στις χώρες (μαζί με Μαλαισία, Παναμά, Φιλιππίνες, Σενεγάλη, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Βενεζουέλα) όπου η άποψη των ερωτηθέντων για την αποτελεσματικότητα των κυβερνήσεών τους φαίνεται να μειώνεται, με τους τρεις στους τέσσερις (76%) τις θεωρούν αναποτελεσματικές τις ενέργειες της κυβέρνησης, ενώ μόλις ένας στους οκτώ (12%) δηλώνουν ότι υπήρξε αποτέλεσμα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες δήλωσαν σε ποσοστό πάνω από το 10% ότι πλήρωσαν κάποιο «δώρο» τον τελευταίο χρόνο, ενώ από αυτούς, οι τέσσερις στους δέκα κατέβαλαν συνολικά για δωροδοκία ποσόν που αγγίζει το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους.
Όσον αφορά στη μικροδιαφθορά, τα ποσοστά έχουν ως εξής: Το 20% των πολιτών που είχαν επαφή με την αστυνομία τον τελευταίο χρόνο ανέφεραν ότι δωροδόκησαν τα όργανα της τάξης! (Τα ποσοστά αφορούν το σύνολο της έρευνας σε ολόκληρο τον κόσμο.) Το δε 16% των ερωτηθέντων είπαν ότι δωροδόκησε δικαστές και το 15% ότι έδωσαν δώρο για παροχή υπηρεσιών γης. Στη λίστα δωροδοκιών μικρής κλίμακας ακολουθούν η δημόσια διοίκηση και οι υπηρεσίες αδειών παραμονής με 13%, το εκπαιδευτικό σύστημα με 9%, οι ιατρικές υπηρεσίες επίσης με 9% και η εφορία 7%.
Η έρευνα του Βαρόμετρου πραγματοποιήθηκε μεταξύ 73.000 πολιτών σε 69 χώρες και περιοχές όλης της Γης κατά την περίοδο από 17 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου του 2008.

Πηγή:http://www.tvxs.gr/

2 σχόλια:

ΛΕΩΝ είπε...

Μ αρέσει που λέμε την Ελλάδα πχ Ζιμπάμπουε για να την κακοχαρακτηρίσουμε.......χαχααχαχααχ!
Είμαστε για κλάματα!
Την καλησπέρα μου

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Έτσι είναι...Για πλάκα το λέγαμε , αλλά να που προσβάλαμε κιόλας τη ζιμπαμπουε!