Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

"ΕΞΥΠΝΗ" ΟΔΗΓΗΣΗ GPS ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ!!!ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-!!!ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...!!!



Ενα νέο «έξυπνο» σύστημα, που λέγεται GreenDrive και εφευρέθηκε από τον Σουηδό Αλεξ Ακερμαν και τον Ισραηλινό Γιοσέφ Σίρι, χρησιμοποιεί δεδομένα δορυφορικής πλοήγησης για να βοηθήσει τους οδηγούς να οδηγούν με ασφάλεια, να εξοικονομούν κατά μέσο όρο 15% - 25% καύσιμα και να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Λαμβάνοντας τα δεδομένα των δορυφόρων, το GreenDrive γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία, ταχύτητα και επιτάχυνση του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Με την παράλληλη χρήση ψηφιακών χαρτών, παίρνει πληροφορίες για τις ιδιότητες των δρόμων, το υψόμετρο, τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τα όρια ταχύτητας και άλλα στοιχεία. Επίσης λαμβάνει υπόψη τον τύπο του αυτοκινήτου, τα καύσιμα που χρησιμοποιεί και τον κυβισμό της μηχανής.

Αφού τα συνυπολογίσει όλα αυτά με την χρήση ειδικών αλγορίθμων, δίνει στον οδηγό συνεχώς είτε γραφικές είτε φωνητικές πληροφορίες και συμβουλές, του τύπου «κόψε ταχύτητα», «μην πατάς γκάζι», «μην φρενάρεις», «να οδηγείς με σταθερή ταχύτητα» κ.λπ.

Αν κανείς είναι «νευρικός» και «επιθετικός» οδηγός, το νέο σύστημα μπορεί να του προσφέρει μέχρι και 50% εξοικονόμηση, ενώ αν είναι ήδη ήρεμος οδηγός, η εξοικονόμηση θα είναι πολύ μικρότερη, αλλά κατά μέσο όρο φθάνει το 15%- 25%, σύμφωνα με τους δημιουργούς του GreenDrive ( http://www.road-guard.com/).

Επιπλέον, η εξοικονόμηση καυσίμων σημαίνει μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και συνεπώς καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

2 σχόλια:

Artistz είπε...

..Ποτε θα βγάλουν ενα ομορφο μηχανημα ώστε να εξαφανισουμε ολους τους πολιτικους αυτου του τόπου?τοσα πραγματα εχουν βρει..και δωστου αλγοριθμους,τρελα πειραματα,gps..βρειτε ρε παλικαρια ενα μηχανημα να τους εξαφανισουμε..
εκει να δεις πως κολλαει αυτο που γραφεις..''και προστασια περιβαλλοντος!!να μη το ξεχναμε και αυτό..!!''
σωστα?
καλημερα!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

ΟΛΟΣΩΣΤΑ ....ΑΛΛΑ?????????


ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!