Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΤΟ GWAF ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ 15000 ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ ΜΕ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ...


ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΑΣΣΙΜΟ

Το GAWF έχει καταθέσει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την είσοδο τσίρκων με ζώα στην επικράτειά μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σε συνεργασία με άλλα σωματεία και πολίτες έχει συλλέξει 15.000 υπογραφές. Μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Σωτήριο Χατζηγάκη, λάβαμε τη βεβαίωση ότι σύντομα το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων που συγκινούνται από τα βασανιστήρια των ζώων του τσίρκου, θα γίνει πραγματικότητα και θα απαγορευθεί η είσοδός τους με ζώα όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Εχθές προστέθηκε άλλη μια χώρα σε αυτές που θα απαγορεύουν τσίρκο με ζώα, η Βολιβία. Ψηφίσθηκε από το Κοινοβούλιο τους και σύντομα θα εφαρμοστεί. Αν μπορεί η Βολιβία να φτιάξει τέτοιο νόμο, μια Ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το σοκαριστικό βίντεο του Αρκτούρου με την κακοποίηση της ελεφαντίνας του τσίρκου Μάσσιμο έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου γεμίζοντας όλους μας με οργή και αποτροπιασμό. Παρ’ όλα αυτά, είναι ήδη γνωστό σε όλους, ότι παρόμοιες σκηνές ζουν καθημερινά όλα τα φυλακισμένα ζώα που έχουν υπό την κατοχή τους τα τσίρκο, αφού άλλωστε μόνο με τη βία και το βασανισμό μπορούν να καθυποτάξουν τα ζώα να κάνουν όλες τις αφύσικες και επώδυνες κινήσεις κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αν και συχνά η κακοποίηση είναι προϊόν σαδιστικής διασκέδασης και επιπλέον επιβολής στο αιχμαλωτισμένο ζώο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ελέφαντας είναι ένα πολύ ευαίσθητο και κοινωνικό ζώο, που στη φύση ζει σε μεγάλες αγέλες, μάλιστα η δομή της αγέλης μοιάζει πολύ της δικιάς μας οικογένειας. Έχει εξαιρετική μνήμη και ευαισθησία και η συνήθης αντίδραση στη βία είναι το κλάμα, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο. Η πλειοψηφία των ελεφάντων στην Ευρώπη που έχει διασωθεί από τα τσίρκο και ζουν πια σε ζωολογικούς κήπους είναι τελείως τρελά, συχνά έχοντας χάσει τελείως την επαφή με το περιβάλλον τους. Και αυτό συμβαίνει διότι εμείς το επιτρέπουμε στα τσίρκο να το κάνουν στους ελέφαντες (έρευνα Kirkden R.D. & Broom D.M.). Είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί της κακοποίησης και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Την Παρασκευή, 15 Μαίου, στις 12.00 το μεσημέρι το GAWF παρέδωσε τις 15.000 υπογραφές που έχει συλλέξει οι οποίες μαζί με τις πάνω από 30.000 υπογραφές του Αρκτούρου και τις χιλιάδες άλλες που έχουν μαζέψει όλα τα σωματεία ανά την Ελλάδα μας κάνουν έναν τεράστιο αριθμό υπογραφών. Θέλουμε να συγχαρούμε τον Υπουργό κ. Σωτήριο Χατζηγάκη για την άμεση αντίδραση του με την έκδοση δελτίου τύπου (14 Μαΐου 2009) που καταδικάζει τη βιαιότητα των τσίρκων. Η Ευγενία Ματαράγκα, Υπεύθυνη Εκστρατειών, είπε: «To GAWF, o Αρκτούρος και τα 185 συνεργαζόμενα σωματεία ελπίζουν ότι σύντομα ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης θα προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου που θα απαγορεύει την είσοδο των τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα»
Το βίντεο είναι εδώ: http://arcturos.wordpress.com/2009/05/12/video/

2 σχόλια:

korinoskilo είπε...

oeoe!!!!!

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Μακάρι να αποσυρθεί....Καληνυχτούρες!!!