Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ....!!!!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ....


Ένας τέτοιος νόμος θα μας έλυνε τα χέρια, εμάς τους καπνιστές.....
Η μέρα με τη νύχτα κάποια μέρη....
Καθένας στη κοσμάρα του....Εμείς ψηφίζουμε hubei..!!!!

Η «δικτατορία του τσιγάρου» έληξε για τα κυβερνητικά στελέχη στην κινεζική επαρχία Hubei, τα οποία είχαν υποχρεωθεί με άνωθεν εντολή να καπνίζουν, προκειμένου να ενισχύσουν την κλονισμένη οικονομία. Η σχετική εγκύκλιος τον περασμένο Μάρτιο ήταν κάτι περισσότερο από σαφής.

Οι γραφειοκράτες και εν γένει οι δημόσιοι υπάλληλοι έπρεπε να καπνίζουν συγκεκριμένες ποσότητες τσιγάρων από την τοπική παραγωγή, ειδάλλως απειλούνταν με περικοπή μισθού και η τοπική καπνοβιομηχανία με περικοπή επιδομάτων. Η δημοσιοποίηση της εγκυκλίου από τοπική εφημερίδα έφερε τα πάνω-κάτω και υποχρέωσε τους ιθύνοντες να την αποσύρουν και να αναλωθούν σε διευκρινιστικές εξηγήσεις.

Ετσι, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, η εντολή δόθηκε για να παταχθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρου στην περιοχή και να τονωθεί η τοπική παραγωγή. Ας σημειωθεί ότι οι πωλήσεις καπνού συνιστούν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την κυβέρνηση, στα ταμεία της οποίας απέφερε 61 δισ. δολάρια, τους πρώτους 11 μήνες του 2008, σύμφωνα με τη «Λαϊκή Ημερησία», την εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: